Motor

Veilig en snel je motorrijbewijs!

Motorrijden is geweldig! Een passie die je een enorm gevoel van vrijheid geeft. Onze motorinstructeur beschikt over een flinke dosis aan ervaring en is een zeer enthousiaste motorrijder die in zijn vrije tijd op allerlei manieren met zijn passie bezig is. Deze passie deelt hij graag met jou!

Waarom motorrijles nemen bij Meijer Rijopleidingen?

Door ons voordelige lestarief krijg je kwaliteit voor een scherpe prijs.
Bovendien bepaal je zelf je tempo, in overleg is veel mogelijk.
Dus wil jij direct beginnen?
Schrijf je dan vandaag nog in voor jouw eerste motorrijles!

Motorrijles Harderwijk of Emmeloord

Je start met de voertuigbeheersing op een veilige en een rustige omgeving. Hierdoor is veiligheid gegarandeerd, oefen je alle verplichte examenonderdelen en wordt er kostbare tijd bespaard. Voor de lessen en het examen verkeersdeelneming kun je kiezen uit de locaties Harderwijk of Emmeloord.

Nieuw: 3 rijbewijs categorieën

Het motorrijbewijs heeft 3 categorieën gekregen: A1, A2 en A-onbeperkt. Voor welke categorie je in aanmerking komt hangt af van je leeftijd. Alle informatie over de verschillende categorieën vind je hier

Motor theorie examen

Wil je met zo weinig mogelijk lessen het motorrijbewijs halen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk je motor theorie te halen. Het komt vaak voor dat leerlingen hier te lang mee wachten, waardoor je vertraging oploopt met het behalen van je motorrijbewijs.
Onderschat het theorie-examen niet, maar bereid je goed voor!

Motor theorie oefenen

Door gebruik te maken van onze “up to date” theorieboeken set ben je snel klaar voor het motor theorie examen. De CD-ROM met examens en verschillende 3D voorrangssituaties is aan te bevelen om goede kans van slagen te hebben.

Wil je weten hoe het eraan toe gaat op het CBR examencentrum?

Hier lees je precies hoe het ‘Nieuwe Stijl’ theorie-examen in zijn werk gaat.

MOTORRIJLES VANAF JE 18de

Als je 18 jaar bent kun je al examen doen op een motorfiets met een cilinderinhoud tot 125 cc en 11 kw. Dit is categorie A1. Met de motorrijlessen mag je zelfs al starten vanaf 17 jaar. Deze opleiding is verder hetzelfde als de opleiding voor een 24 jarige.

Na 2 jaar in het bezit te zijn van motorrijbewijs A1 mag je op minimaal 20 jarige leeftijd examen doen voor het A2 motorrijbewijs. Dit is de categorie tot maximaal 35 kw. Dit motorexamen bestaat uit enkel een AVD gedeelte waarbij er twee oefeningen van het AVB gedeelte gevraagd kunnen worden tijdens het motorexamen. LET OP!! Vanaf 1 januari 2014 is een directe instroming voor deze categorie mogelijk zonder A1.

Weer 2 jaar later, op 22 jarige leeftijd, mag je op voor de zwaarste categorie motor A (onbeperkt vermogen / minimaal 50 kw). Dit motorexamen is helemaal gelijk aan het motorexamen van de categorie A2 waarbij eveneens twee oefeningen van het AVB gedeelte gevraagd kunnen worden tijdens de rit.

Snel beginnen met je motorrijlessen? Bel ons gerust om jouw mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via de website.

Nieuwe regels voor het rijbewijs A

Nieuwe wet- en regelgeving

Sinds 19 januari 2013 zijn de regels omtrent het verkrijgen van het motorrijbewijs veranderd. Dit als gevolg van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Deze richtlijn is opgenomen in de Nederlandse wet.

Nieuw: 3 motorrijbewijzen

Het motorrijbewijs heeft 3 categorieën gekregen: categorie A1, categorie A2 en categorie A.

Voor welke categorie je in aanmerking komt hangt af van het vermogen van de motor, de leeftijd van de kandidaat en de ervaring van de kandidaat.

MOTORRIJLES VANAF JE 24STE

Vanaf 24 jaar kun je meteen voor de zware categorie motor (A) gaan (vermogen van tenminste 50 kw). Je moet hiervoor wel in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs en een theoriecertificaat voor de motor.

Het motorrijbewijs bestaat uit twee delen: AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming). Je begint altijd met motorrijles AVB waarbij je door middel van oefeningen op een parkeerterrein de motor leert beheersen. Dit sluit je af met een examen bij het CBR.

Als je geslaagd bent voor AVB ga je door voor het tweede deel van de motorrijlessen (AVD) waar je leert om een veilige en zelfstandige motorrijder te worden. Voor je hierin een praktijkexamen kan doen, heb je wel het theoriecertificaat voor de motor nodig. Het is verstandig om met je motor theorie te beginnen, zodra je begint met je motorrijlessen. Uiteraard kunnen we je hierbij ook helpen.